*Doprava zadarmo pri každom nákupe nad 50,- EUR. *UPOZORNENIE: V prípade, že nie je možné vykonať platbu kartou, kontaktujte nás e-mailom. Číslo účtu: SK4083300000002801483048. Variabilný symbol - číslo objednávky.

ALTEJA: 100% prírodný rakytníkový olej altajský 100 ml

ALTEJA

Rakytníkový olej lisovaný za studena, nerafinovaný 

Nie je náhodou, že plody rakytníka sa nazývajú kráľovskými bobuľami. Dokonca aj ruskí cári ocenili jeho príjemnú chuť a užitočné vlastnosti. Prvá zmienka o liečivých vlastnostiach bobúľ v Rusku je spojená s menom Cyrila, zakladateľa písma Slovanov. Počas svojho putovania liečil tých, ktorí to potrebovali, olejom z plodov rakytníka.

Zvláštnosťou oleja je vysoký obsah karotenoidov (provitamín A). Vedci zistili, že karotenoidy poskytujú antioxidačnú ochranu organizmu a prispievajú k prevencii rakoviny. Predpokladá sa, že len jedna čajová lyžička oleja rakytníka denne môže zabezpečiť prevenciu mnohých chorôb. Vysoký obsah vitamínu E v oleji z rakytníka zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky, zvyšuje odolnosť a podieľa sa na činnosti svalového systému. Pravidelné užívanie oleja z rakytníka je účinné pri prevencii gastritídy, žalúdočných a dvanástorníkových vredov, cholelitiázy. Zlepšuje trávenie, zabraňuje vzniku zápalových procesov. Hojivé a protizápalové vlastnosti oleja z rakytníka môžu zmierniť zápal sliznice žalúdočnej steny, takže je vhodný na použitie pri gastritíde.

V kozmetike: na starostlivosť o starnúcu pleť, proti vráskam, pehám a stareckým škvrnám, akné, dermatitíde, na strie. Zjemňuje suchú pokožku. Aplikujte mierne zahriaty olej na pokožku tváre a krku, zvyšný olej odstráňte po 10-15 minútach papierovým obrúskom. Olej z rakytníka rešetliakového môže byť použitý zvonka na liečbu rán a popálenín.

  • €8,25 €0,85 –10 %
  • Skladom
€7,40
Kategória: Bio oleje
Záruka: 1 rok
Hmotnosť: 0.1 kg
 

ALTEJA

Rakytníkový olej lisovaný za studena, nerafinovaný 

Nie je náhodou, že plody rakytníka sa nazývajú kráľovskými bobuľami. Dokonca aj ruskí cári ocenili jeho príjemnú chuť a užitočné vlastnosti. Prvá zmienka o liečivých vlastnostiach bobúľ v Rusku je spojená s menom Cyrila, zakladateľa písma Slovanov. Počas svojho putovania liečil tých, ktorí to potrebovali, olejom z plodov rakytníka.

Zvláštnosťou oleja je vysoký obsah karotenoidov (provitamín A). Vedci zistili, že karotenoidy poskytujú antioxidačnú ochranu organizmu a prispievajú k prevencii rakoviny. Predpokladá sa, že len jedna čajová lyžička oleja rakytníka denne môže zabezpečiť prevenciu mnohých chorôb. Vysoký obsah vitamínu E v oleji z rakytníka zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky, zvyšuje odolnosť a podieľa sa na činnosti svalového systému. Pravidelné užívanie oleja z rakytníka je účinné pri prevencii gastritídy, žalúdočných a dvanástorníkových vredov, cholelitiázy. Zlepšuje trávenie, zabraňuje vzniku zápalových procesov. Hojivé a protizápalové vlastnosti oleja z rakytníka môžu zmierniť zápal sliznice žalúdočnej steny, takže je vhodný na použitie pri gastritíde.

Spôsob použitia: odporúča sa užívať 1-2 čajové lyžičky oleja 2-krát denne (ráno a večer) 15 minút pred jedlom alebo počas jedla. Olej obsahuje diétnu dávku 50 mg/% karotenoidov, čo umožňuje jeho každodenné použitie. Olej je vhodný na použitie v kuchyni - pridanie do hotových jedál, ako sú šaláty a kaše.

V kozmetike: na starostlivosť o starnúcu pleť, proti vráskam, pehám a stareckým škvrnám, akné, dermatitíde, na strie. Zjemňuje suchú pokožku. Aplikujte mierne zahriaty olej na pokožku tváre a krku, zvyšný olej odstráňte po 10-15 minútach papierovým obrúskom. Olej z rakytníka rešetliakového môže byť použitý zvonka na liečbu rán a popálenín.

Krajina pôvodu: Rusko

Ingredients: 100% nerafinovaný olej z rakytníka rešetliakového lisovaný za studena

Objem: 100 ml

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: