*Doprava zadarmo pri každom nákupe nad 50,- EUR. *UPOZORNENIE: V prípade, že nie je možné vykonať platbu kartou, kontaktujte nás e-mailom. Číslo účtu: SK4083300000002801483048. Variabilný symbol - číslo objednávky.

Nová kolekcia kozmetiky SIBERIE MON AMOUR

Vyskúšajte a vychutnajte si výrobky z novej kolekcie kozmetiky Natura Siberica -  Siberie Mon Amour!

14.-17.2. 2018 spoločnosť Natura Siberica ukázala svoje nové výrobky na najväčšej medzinárodnej výstave certifikovanej prírodnej a organickej kozmetiky Vivaness v nemeckom Norinbergu, ktorej sa v tomto ruku zúčastnilo viac ako 259 spoločností z 88 krajín sveta.

Na výstave Vivaness 2018  predstavila Natura Siberica hneď dve nové kolekcie. Prvá z nich – prírodná certifikovaná séria na motívy knihy botanika Johanna Georga Gmelina Flora Siberica – je už dobre známa ruským zákazníkom. Druhá – tiež certifikovaná, ale absolútne nová kolekcia starostlivosti o pleť, telo a vlasy  Siberie Mon Amour – sa objavila len v tomto roku, najprv na pultoch vo Francúzsku, a v týchto jarných mesiacoch sa z nej môžu tešiť aj fanúšikovia z radov zákazníkov v Rusku a ďalších európskych krajinách.

Čím je kolekcia  Siberie Mon Amour zaujímavá?

Jej základom je ruža z francúzskeho Grassu, ktorú v dokonalých premyslených kombináciách dopĺňajú vzácne sibírske rastliny a plody – sibírsky céder, arktická ruža, severská moruška, šišiak bajkalský, rozchodnica ružová, dutohlávka snežná a mnoho iných.

Obrázok článku

Ruža z Grassu sa považuje za kráľovnú medzi ružami, je najcennejšia spomedzi všetkých ruží.  Známa je pod rôznymi menami: májová ruža (rose de mai) - podľa obdobia kvitnutia; "La rose à Cent Feuilles" (сentifolia),  čo v preklade znamená stolupienková alebo dokonca kapustná ruža (сabbage rose); podľa miesta výskytu - provensálska ruža (rose de provence alebo provence rose), а presnejšie  - grasská ruža (rose de Grasse).

Okrem výnimočných vonných vlastností, ktoré sa využívajú v parfumérnej výrobe,  je táto rastlina nádhernou ozdobou každej záhrady či kytice. Centifólne ruže sú známe oddávna. Dospelé rastliny dosahujú výšku 1,5 m, majú bohaté olistenie a veľké voňavé kvety (s priemerom 5-8 cm) v súkvetiach po 3-5 kusov. Kvitnú  25 - 30 dní. 

Parfuméri z celého sveta si vysoko cenia neobyčajnú delikátnosť a vysokú kvalitu grasských esencií. V parfumérii sa z veľkého množstva druhov ruží používajú iba dve:  májová (rastie v Grasse a v Maroku) a damašská  (pestuje s v Bulharsku a Turecku).  Grasská ruža je najdrahšia. Má medovú vôňu s tónmi suchej zelene. Z dôvodu zníženia nákladov mnohé parfumérne spoločnosti prešli od grasskej k marockej ruži.

V súčasnosti v okolí Grasse je len niekoľko farmárov, ktorí pestujú májové ruže. Podľa tradícií sú to drobné rodinné podniky.  Ruže zbierajú začiatkom mája - júna ručne a v konkrétnu dennú hodinu. Každý kvietok má doslova svoj deň a dokonca hodinu, inak môže prísť o svoje vonné vlastnosti. Optimálny čas zberu je medzi 15 a 17 hodinou. Zozbierané kvety sa do rána uložia na chladné miesto a potom odvezú do fabriky na ďalšie spracovanie. Šikovná zberačka dokáže nazbierať až 8 kg ruží za hodinu. Na 1 kg je potrebné obtrhať kvietky z 350 rastlín. Spracovaním sa z kvetov získa paste podobná masa - konkret, z ktorej sa ďalším spracovaním oddelí absolut. Zo 400 kg ružových lupienkov dostaneme 1 kg konkretu a z neho niekoľko kvapiek (6 g) absolutu.


Extrakty z ruží sa široko využívajú v kozmetických prípravkoch, nakoľko účinne hydratujú pokožku, pomáhajú jej regenerácii, majú tonizujúce účinky, upokojujú a omladzujú pokožku, obnovujú prirodzenú farbu a pevnosť pleti, robia ju jemnou a nežnou.  Liečivé účinky ruží sa v súčasnej západnej medicíne využívajú málo, zato východná medicína nimi lieči mnohé ochorenia: bolesti hlavy, žalúdočné ťažkosti, problémy s pečeňou, poruchy menštruačného cyklu, očné infekcie a kožné ochorenia. Ruže sa využívajú aj v kulinárii  ako významný aromatizátor a z ružových lupienkov sa tiež varí chutný a obľúbený džem.

Kolekcia Natura Siberica -  Siberie Mon Amour predstavuje:

  • Ochranný denný pleťový krém Úsvit na Amure
  • Regeneračný nočný pleťový krém Zmrákanie nad Tundrou
  • Rozjasňujúci krém na očné okolie Lesk Bajkalu
  • Čistiace pleťové krémové mlieko Ruža v inovati
  • Rozjasňujúce pleťové tonikum Jenisejská ruža
  • Regeneračná pleťová maska Ľadová ruža
  • Rozjasňujúci sprej na tvár, telo a vlasy Tajomná ruža severu
  • Multifunkčný olej na starostlivosť o pleť, telo a vlasy Cisárska ruža
  • Zázračný krém-balzam na ruky a nechty Ruža šamana
  • Regeneračný elixír do sprchy a kúpeľa Ruža na Lene
  • Modelujúce telové sérum Nanajská ruža
  • Telový krém-balzam Ruža cárovnej
  • Šampón na každodennú starostlivosť Chakasská ruža
  • Obnovujúci kondicionér Sachalínska ruža
  • Maska na vlasy Ruža draka